Letný tábor pre budúcich novinárov...

11.03.2011 19:27

Ahoj mladý novinár alebo novinárka!

Zaujímaš sa o novinárčinu v Tvojom školskom časopise a páči sa ti tak, že by si chcel mať takýto džob aj po škole? Chceš sa naučiť, ako vyzvŕtať otázkami dôležitých ľudí? Chceš mať ako novinár pod palcom politikov a ich vyvádzanie? A

chceš sa dozvedieť pikošky z novinárskej brandže a zažiť pri tom ešte aj kopec zábavy a spoznať nových ľudí?

Letný novinársky tábor Media leto je potom pre Teba ako stvorený. Čaká ťa desať dní plných zážitkov, zábavy a nových priateľov.

Partia skúsených novinárov z popredných slovenských médií pre Teba pripravila super program, v ktorom nebudú chýbať ani osobnosti slovenskej žurnalistiky, spoločenského života či politiky.

Môžeš sa naučiť, ako napísať tie najlepšie správy, aké sú odlišnosti novinárčiny v televízií či aké je zákulisie public relations. Počas tábora nakukneš aj do skutočnej televíznej a rozhlasovej redakcie, a spoznáš, aké to je komentovať veľké športové zápasy, alebo spovedať rozmarné hviezdičky šoubiznisu. Známi hovorcovia alebo politici Ti ukážu aj to, aké to je na druhej strane barikády a čo si myslia o novinároch a ich postupoch.

Nebude sa však sedieť iba na zadku. Svoje sily si môžeš s ostatnými členmi tábora zmerať v Novinárskej olympiáde, dramaticko-kreatívnej hre Licitácie alebo sa spolu ocitnete v skupine posledných ľudí na planéte a budete sa pasovať so zákernými úlohami. Na návštevu príde aj známy slovenský DJ EKG, ktorý pripraví tú najlepšiu tanečnú párty tohto leta.

Všetko toto môžeš zažiť na letnom tábore Média leto 2011 v dňoch 1. až 10 júla 2011 na Chate Kollárová neďaleko Žarnovice v krásnej prírode pohoria Vtáčnik. V areáli sa nachádza ihrisko, krb či spoločenská miestnosť s pingpongovým stolom.

Ubytovanie je zabezpečené dvoj až štvor-lôžkových izbách. Kuchári a kuchárky sa postarajú o päť jedál denne, nebude chýbať ani večerné opekanie.

Cena za desaťdňový tábor je 250 eur. V cene je zahrnuté ubytovanie, strava, odborný aj zážitkový program pripravený skúsenými novinármi s praxou v mládežníckych táboroch, materiálová výbava tábora, poistenie účastníkov, upomienkové predmety, návšteva Banskej Bystrice a termálneho kúpaliska vo Vyhniach.

Ak sa chceš zúčastniť toho najlepšieho novinárskeho tábora, stačí ak vyplníš priloženú prihlášku a dotazník. Keďže kapacita tábora je 50 účastníkov, vyhradzujeme si právo vybrať účastníkov práve na základe vyplnených dotazníkov. Preto si daj na ich vypĺňaní záležať a zapoj svoju kreativitu.

Odoslaním prihlášky a dotazníka na e-mail empatia@empatiaoz.sk alebo na adresu občianskeho združenia Empatia, Vilová 6, 851 01 Bratislava.

Bližšie informácie sa dajú nájsť aj na stránke www.empatiaoz.sk v sekcii Media leto. Budeme radi, ak tento list prepošleš kamarátom či kamarátkam, ktorí sa tiež zaujímajú o novinárčinu.

 

Tešíme sa na Tvoj dotazník a hlavne na Teba.

 

Členovia Občianskeho združenia Empatia

 

Prihláška do letného tábora.pdf (133,8 kB) 

 

Share |